Grafmonumenten

Grafmonument: Portret in glas gegraveerd tussen Corten stalen zuilen
Grafmonument: Portret in glas gegraveerd tussen zuilen van cortenstaal

“Ik gun de nabestaanden, dat zij getroost worden in hun verlies,  als zij het monument van hun dierbare zien.”

“Ik hoop, dat zij zeggen: ‘Ja, dat was mijn zoon.’  ‘Hierin herken ik mijn moeder.”

DSC02497

 

 

 

Het uitdrukken van kostbare  herinneringen in een  monument, steunt  nabestaanden in het verwerken van hun verlies. Glas biedt vele  mogelijkheden om dit doel te bereiken

Glas is een prachtig middel om herinneringen, gebeurtenissen uit het verleden en symbolen uit te beelden. Elk glazen grafmonument is uniek, door de transparantie, verschillende kleuren en de vele vormen die mogelijk zijn.

lucas op grafsteen

 

 

Een kleurrijk monument van transparant glas, geeft buiten een mooi lichteffect, vooral als de zon er doorheen schijnt. Dit wordt nog mooier, als er meerdere glazen panelen achter elkaar zijn geplaatst.

Naast transparant glas kan een monument ook uit andere onderdelen bestaan. Zoals het niet transparante ‘opaak’ glas, maar ook graniet of metaal. Al deze materialen kunnen in het ontwerp worden meegenomen. Bovendien biedt glas uitstekende grafeermogelijkheden. Zo ontstaat een monument dat helemaal past bij uw wensen

DSC00247

Het ontwerpen

Het maken van een ontwerp voor het grafmonument doe ik samen met u als nabestaande. Deze werkwijze is er op gericht, dat uw herinneringen en herkenbare symbolen, verbeeld worden in het monument. Op die manier wordt het grafmonument voor u herkenbaar en eigen aan allen die met u willen gedenken.

'Vlinder komt uit je cocon, kom achter je schaduw vandaan.'
‘Vlinder komt uit je cocon, kom achter je schaduw vandaan.’

DSC05062