Kunst & ik

“De glaskunst bindt voor mij drie dingen samen: mijn passie voor glas, mijn creativiteit en mijn passie voor mensen”

 

DSC03397
Stilleven rood
DSC03396
Stil leven blauw

Creativiteit

Van jongs af aan is mijn creativiteit voor mij het middel mijzelf te uiten. Het biedt mij de mogelijkheid om authentiek te zijn en om mijn gevoelens vorm te geven. Dit doe ik door middel van tekenen, schilderen en muziek, maar ook door het maken van voorwerpen van hout, glas en fotografie.

Het spel van licht, kleur en ruimte

Mijn passie voor glas ontstond ook in mijn kindertijd. Tijdens vakanties namen mijn ouders mij vaak mee naar kerken, waarin ik dan altijd onder bekoring kwam van het licht door de glas-in-lood ramen. Ik kreeg nooit genoeg van het spel van licht, kleur en ruimte. Als volwassene ging ik kerkramen fotograferen. Later kwam het verlangen, om zelf een paneel van gekleurd glas voor mijn eigen huis te maken. Met dit idee, stapte ik over de drempel bij de glaswerkplaats: ‘Splinter & de Vos’, waar Steef Hendriks mij introduceerde in het ambacht van glassmelten. Een fascinatie werd geboren en raak ik niet meer kwijt.

Schaal: Bird 1
Schaal: Bird 1
Bird 2
Schaal Bird 2

Passie voor mensen

Als jong volwassene koos ik voor de opleiding tot verpleegkundige. Ruim dertig jaar werkte ik met hart en ziel op verschillende plekken van de zorg, waaronder een lange tijd in de ouderenzorg. Ik heb mij altijd verbonden gevoeld met de kwetsbare medemens. Ik verlang ernaar om hen te troosten en te zorgen dat zij zich begrepen voelen. Mijn geloof in de persoonlijk liefde van God inspireert mij daarbij. Na jaren in de zorg te hebben gewerkt, besloot ik in 2010 een bedrijfje in de glaskunst op te zetten, vooral gespecialiseerd in het maken van grafmonumenten.

 

Lijden drieluik
Lijden drieluik
'Vader, laat deze beker aan mij voorbij gaan,...' niet mijn wil, maar de Uwe'
‘Vader, laat deze beker aan mij voorbij gaan,…’
'Vader, waarom hebt U mij verlaten?'
‘Vader, waarom hebt U mij verlaten?’
'Maria',... 'Raboenie'
‘Maria’,… ‘Raboenie’